3 april, 2019 Tobias Lorentzon

Automationsingenjör till Primozone

Primozone utvecklar och marknadsför högproduktiva och energieffektiva ozongeneratorer som används i olika system för rening av t ex dricksvatten, kommunalt och industriellt avloppsvatten, samt inom specialområden som fiskodling och industrirelaterade processer. Primozones ozongeneratorer representerar en ny generation ozonteknologi som är mycket säker, energisnål och lätthanterlig. Bolaget säljer idag ozongeneratorer och kompletta ozonsystem. Efter många års utveckling är nu teknologin väl beprövad och installationer finns över hela världen. Primozones kunder finns direkt och indirekt via entreprenörer och konsultbolag i offentliga och privata verksamheter såsom kommunala vattenverk och kommersiella industriprocesser som fiskodling, pappersbruk, textil- och läkemedelstillverkare. Primozone omsatte 120 MSEK år 2018 med positivt resultat, och spår en fortsatt stark utveckling för 2019. Primozone har idag drygt 30 anställda.

Arbetsuppgifter
Som automationsingenjör på Primozone kommer du att ingå i ett kompetent och innovativt team som sysslar med utveckling av nya och befintliga produkter. Produkterna är tekniskt komplexa och många gånger kundspecifika – automationsgraden är hög. Den tekniska avdelningen består av ett 15-tal medarbetare som alla jobbar aktivt med utvecklingen av företagets kommersiella produkter. Eftersom bolaget fortfarande befinner sig ett tidigt skede av produktlivscykeln innebär det att du kommer få arbeta brett och förväntas hugga i på de områden där det behövs. Det råder en prestigelös stämning där alla hjälper alla.

Din primära arbetsuppgift kommer bli utveckling av automation och mjukvara kopplat till kommersiella produkter. Programmering blir en naturlig del av rollen men du kommer att jobba brett inom automationsområdet och med utvecklingen av nya produkter. Det innebär t ex att hålla sig ajour med den tekniska utvecklingen på området och att jobba långsiktigt med produktutveckling med fokus på automation. Fokus kommer vara utveckling av nya produkter men du kommer också bli involverad i förbättringar i befintliga system. Du kommer också att svara för viss specifikation av elsystem och kontakter med leverantörer av elsystem och elektronik. Du agerar teknisk support både internt och externt och stöttar såväl säljare som projektledare i kundprojekt med automationskompetens. Rollen innebär mycket interaktion med den egna produktionen, som finns internt i huset. Utöver utveckling av själva ozongeneratorn kommer du även få jobba med andra produkter/apparater kopplat till reningsprocessen. Tjänsten är placerad i Löddeköpinge och innebär max 20 resdagar/år. Du rapporterar till tekniske chefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom automation, antingen högskole- eller civilingenjör. Därtill har du en bred praktisk erfarenhet inom automationsområdet med minst tre års arbetslivserfarenhet som automationsingenjör. Du är van vid att programmera PLC och HMI men fabrikat är inte avgörande. Däremot är det en klar fördel om du har jobbat med processautomation och styrning av t ex pumpar, ventiler och flöden. Klart meriterande är om du har en förståelse för elkonstruktion. Primozone verkar på en internationell marknad så goda kunskaper i engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Din personlighet beskrivs bäst som självgående och framåt. Du är vetgirig, lyhörd, nyfiken på ny teknik och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Helheten sitter i detaljerna, men samtidigt har du förmågan att höja blicken och jobba på ett mer övergripande plan och tänka långsiktigt. Du har en stark vilja att utveckla och förändra och beskrivs snarare som en entreprenör än som förvaltare. Du kan driva ditt eget arbete men trivs samtidigt i grupp och värdesätter samarbete. För att fungera i ett mindre bolag som Primozone tror vi att det underlättar om du är öppen, hjälpsam och prestigelös. Vi tror också att du finner det naturligt att kommunicera med och supportera kollegor, samarbetspartner och kunder.

Primozone erbjuder
Primozone erbjuder ett fritt och utvecklande arbete i en internationell miljö, i en organisation med tydliga mål och värderingar. Primozone är ett mindre bolag med snabba beslutsvägar, där du kommer att bli en nyckelspelare i utvecklingen av automationsarbetet. På Primozone kommer du att arbeta med mycket kompetenta medarbetare som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du kommer att komma in i en spännande tid i bolaget med en tydlig R&D-strategi och där man går mot en industrialisering av produkten som medför att Primozone kommer att växa kraftigt de närmaste åren. Detta innebär en fantastisk chans att få vara med och utveckla ett bolag och följa dess expansion på bl a de amerikanska och asiatiska marknaderna. Primozone är ett innovativt cleantech-bolag med stark och långsiktig ägare. Du ingår i ett starkt team och kommer få en chef med stort tekniskt intresse och rykte om sig att vara en väldigt bra chef. Din insats kan bli avgörande för att t ex lösa utmaningen med microplastpartiklar och läkemedelsrester i världshaven.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken “Automationsingenjör – Primozone”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.


Välkommen med din ansökan!

 

Kontakta oss!