5 mars, 2020 Tobias Lorentzon

Automationsingenjörer med kunskaper i ABB 800M till PolyPeptide

The PolyPeptide Group is a contract manufacturing organization for peptides and peptide related molecules. A global presence throughout the world assures our clients a reliable supply with the necessary capacity for an uninterrupted service. The Group is one of the world’s largest independent contract manufacturers of therapeutic peptides for the cosmetic, pharmaceutical and veterinary markets employing more than 800 people in six manufacturing sites located in France, India, Belgium, Sweden and the USA. PolyPeptide Group is privately-held organization that manufactures over one third of all approved peptide drug substances accounting for over 25% of the sales of outsourced peptide therapeutics worldwide.

 

Vill du arbeta i ett framgångsrikt tillväxtbolag där du får chansen att vara med i spännande investeringsprojekt och jobba med ny teknik nära den egna produktionen? PolyPeptide i Limhamn står inför en större förändringsresa med fortsatta investeringar och du erbjuds vara med och påverka och bidra till kommande automationsstrategier och lösningar.

Arbetsuppgifter
PolyPeptide tillverkar läkemedelssubstanser och som automationsingenjör kommer du ingå i en kompetent projektavdelning vars uppdrag är att översätta kemisternas processkrav till konkreta tekniska lösningar. Du jobbar ofta i projektform där du får vara med från idé till färdiga kvalificerade anläggningar. I ditt ansvar ingår bl a:

  • Ansvara för automationsrelaterat arbete, såväl genom projektarbete som i att stötta den dagliga tillverkningsprocessen
  • Delta i kommande förändringsarbete inom automation, såväl på PLC- som på överordnad nivå
  • Delta i projektarbete, såväl större investeringsprojekt som mindre förbättringsarbeten med hjälp av både interna och externa resurser
  • Förvalta befintliga PLC-/SCADA-system (primärt ABB 800M, men även viss Mitsubishi och Siemens)

Du rapporterar till den lokala teknikchefen och tjänsten är baserad på fabriken i Limhamn.

Kvalifikationer
Vi söker två automationsingenjörer där den ena skall vara senior (10+ års erfarenhet inom automationsområdet), och den andra kan vara mer junior (min. 3 års erfarenhet). För att lyckas i tjänsten är det ett krav att ha arbetat med och ha kunskaper i ABBs PLC-system. Du är van att arbeta i projektform och har erfarenhet av att driva utveckling av nya lösningar från idé till förvaltning av system. Goda kunskaper i både svenska och engelska förutsätts. Kännedom om elkonstruktion är klart meriterande, tillsammans med erfarenhet från läkemedelsbranschen, eller annan regulatoriskt styrd bransch.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Du får har lätt för att prioritera och får saker gjorda och trivs att arbeta både självständigt och i projekt. Något som kommer vara avgörande för framgång är din förmåga att samarbeta med andra människor, då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt. Du är utpräglat lösnings- och serviceinriktad.

Varför PolyPeptide?
PolyPeptide är ett företag i stark tillväxt. Efterfrågan från marknaden är stor och som ledande leverantör av komplexa peptider har företaget skapat sig en mycket attraktiv position på marknaden. Företaget har ca 1/3 av världmarknaden och samarbetar med 15-20 av de största läkemedelsbolagen i världen. Ägarbilden är stabilt långsikt och framtiden ljus. PolyPeptide erbjuder en öppen, välkomnande och familjär anda och sätter stort värde i att investera i sina medarbetare och deras kompetens. Du kommer att arbeta i en heterogen miljö där de anställda besitter stora kunskaper och ditt arbete bidrar till att rädda liv och att göra livet lättare för människor. Du kommer att få vara med på en häftig förändringsresa, med emellanåt högt tempo, och delta i många intressanta investeringsprojekt.

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar PolyPeptide med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Automationsingenjör”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!