30 januari, 2020 Tobias Lorentzon

Customer Technical Service Manager

Ball Corporation tillverkar metallförpackningar för drycker, livsmedel och hushållsprodukter, samt erbjuder teknologi till flygindustrin och andra privata och statliga kunder. Företaget grundades 1880 och huvudkontoret ligger i Broomfield, Colorado. Vi är en global aktör med 18 700 anställda runt om i världen. I Sverige har vi en dryckesburksfabrik, vilken är placerad i Malmö.  För ytterligare information är du välkommen att besöka vår hemsida www.ball.com

 

Lockas du av att jobba med en miljömässigt hållbar produkt där du får möjlighet att leda ett kompetent team och få inblick i imponerande produktionsanläggningar runtom i Norden? Nu söker vi en kundorienterad teknisk problemlösare med goda ledaregenskaper.

Arbetsuppgifter
Som CTS Manager kommer du att leda ett team med sex tekniska supportingenjörer placerade i Sverige, Finland och England. Teamet består av självgående individer och ledarskapet består mycket i att coacha, stötta och skapa förutsättningar för att prestera och möta mål. Upptill kommer du även själv att arbeta med teknisk service och support till Balls kunder i regionen. Du kommer att fungera som länken mellan Ball och kunderna i en rad olika frågeställningar. Det innebär t ex att koordinera provkörningar hos bryggerier och dryckestillverkare i deras produktionslinjer, teknisk problemlösning, bistå i utveckling av nya produkter samt auditering av kunders produktionslinjer i syfte att hitta förbättringspunkter. Vid reklamationer och kvalitetsbrister ansvarar du för att analysera och reda ut rotorsaker och förmedla/lösa uppkomna problem tillsammans med den producerande fabriken/labbet i UK. Tjänsten innebär många kontaktytor, med allt från operatörer till VD hos kund samt interna kontakter i form av andra Ball-fabriker, eget labb, Sälj/Marknad samt kundsupport. Du rapporterar till CTS Director Nordic & UK och ingår i en mycket trivsam och kompetent grupp där skrattet är nära och där man ställer upp för varandra. Tjänsten, som är baserad i Malmö, innebär ca 50-70 resdagar per år och eftersom arbetet är av mer proaktiv än avhjälpande karaktär har du goda möjligheter att själv planera ditt resande.

Kvalifikationer
För att bli framgångsrik i rollen som CTS Manager krävs utöver ett passionerat tekniskt intresse, ett genuint intresse för människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda egen personal och klart meriterande är om du har lett personal på distans. Du har förmodligen någon form av teknisk utbildning, men viktigare är en praktisk erfarenhet från en liknande roll där du jobbat med problemlösning och teknisk service gentemot kunder. Sannolikt är du personen som själv mekar med bilen eller rent av har byggt ditt eget hus. En klurig fixare helt enkelt! Ball är en internationell koncern varför goda kunskaper i engelska är ett krav. Likaså krävs goda kunskaper i MS Office. Du har en god känsla för kvalitet och förstår innebörden av stillestånd i en höghastighets-produktion.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med goda ledaregenskaper och en välutvecklad samarbetsförmåga. Du är genuint intresserad av teknik och problemlösning, är trygg i dig själv och sätter alltid kunden i centrum. Du är analytisk och strukturerad i din problemlösning och hittar snabbt rotorsaken till varför produktionsrelaterade problem uppstår. Flexibel kan låta klyschigt, men i denna roll krävs en förmåga att emellanåt prioritera om och rycka in för kollegor. Du är duktig på att bygga relationer och skapa förtroende och trivs i sociala kontakter. Du har lätt för att kommunicera på olika nivåer med både kunder och kollegor och din kommunikativa stil är rak och tydlig, men ändå ödmjuk. Sist men inte minst tror vi att du kan komma långt med humor och distans till dig själv och arbetet i denna roll.

Ball Packaging erbjuder
Tjänsten som CTS Manager innebär en roll där du har stora möjligheter att styra ditt arbete. Flexibiliteten är stor och tjänsten i sig kan emellanåt vara krävande, men samtidigt får du väldigt mycket tillbaka. Du kommer att få arbeta med en hållbar produkt vars framtid är ljus – aluminium som material kan återanvändas obegränsat antal gånger. Du kommer att jobba i en nyckelroll för företaget och ses som företagets ambassadör och ansikte utåt hos kunderna, där du ofta välkomnas med öppna armar och tenderar att bli hjälte. Ball erbjuder en gedigen introduktion och produktutbildning och du befinner dig i en internationell koncern där man gärna ser att personalen utvecklas internt. Stämningen är inkluderande med högt i tak och chefen är stödjande, även om han befinner sig på distans.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV (på engelska) till: career@inopto.se med rubriken ”CTS Manager – Ball”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Kontakta oss!