8 april, 2020 Tobias Lorentzon

Engineering Director till PolyPeptide i Limhamn

The PolyPeptide Group is a Contract Development & Manufacturing Organizationfor peptides and peptide related molecules.  The Group is one of the world’s largest and most successful actors within the field of peptide technology. The peptides that we produce are part of several different pharmaceutical products and through our work we are improving the quality of life for many people all around the world. Today, the PolyPeptide Group employs 850 dedicated coworkers at six development and manufacturing sites in Belgium, France, India, Sweden and two sites in the US.

 

Lockas du av att ansvara för en CAPEX-portfölj (investeringsprojekt) och leda teknikutveckling mot en högautomatiserad och digitaliserad produktion? I denna roll får du möjlighet att bygga en stark teknikorganisation med syfte att leverera projekt i rätt tid, till rätt kostnad och med hög kvalitet/säkerhet.

Arbetsuppgifter
PolyPeptide söker nu en Engineering Director för att ytterligare stärka Engineering-verksamheten. Stort fokus kommer ligga på leverans av kommande investeringsprojekt, flera av dem med koppling till automation, automatisering och digitalisering. Rollen handlar mycket om utveckling, förändringsledning och att hitta bästa arbetssätt för att i tid kunna leverera en mängd intressanta teknikprojekt framöver. Du kommer jobba nära den lokala Operations-organisationen (produktion, underhåll och fastighet), men även med de globala teknik- och IT-organisationerna. I ditt ansvar ingår bl a att:

  • Leda Engineering-organisation bestående av ca 10 personer
  • Ansvara för den överordnade investeringsplanen och CAPEX-portföljen för fabriken i Limhamn
  • Ansvara för implementering av investeringsprojekt i linje med överordnad CAPEX-plan
  • Säkerställa rätt kompetens för gruppen att nå sina mål inom sina respektive ansvarsområden

Du rapporterar till VD för fabriken i Malmö och du ingår i fabriksledningsgruppen. Tjänsten är baserad i Limhamn.

Kvalifikationer
Du har sannolikt en civilingenjörsexamen, i kombination med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från en verksamhet med tekniskt hög komplexitet, motsvarande läkemedelstillverkning eller processindustri. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper med ett resultat- och affärsorienterat ledarskap. Du kommer sannolikt från en miljö med ett starkt projektfokus och förmodligen har du själv drivit CAPEX-projekt tidigare, inklusive egen budget. Ett stort plus är om du har erfarenhet av att ha drivit automatiserings-/digitaliseringsprojekt gentemot en egen produktion. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning och ett starkt intresse för IT/digitaliseringsfrågor.

Personliga egenskaper
Som person är du utpräglat strukturerad, resultatorienterad och med en förmåga att få saker att hända. Du trivs i en föränderlig miljö och drivs av utveckling och förbättring, snarare än förvaltning. Du har en strategisk förmåga, samtidigt som du är anpassningsbar, pramatiskt lagd och kan planera om när oförutsedda saker inträffar. För att passa in på PolyPeptide underlättar en ödmjuk, samarbetsinriktad och öppensinnig attityd där du gärna delar med dig av kunskaper och är nyfiken på att ta till dig nya. Sist, men inte minst, tror vi att du har ett intresse för teknik och innovativa lösningar.

Varför PolyPeptide?
PolyPeptide är ett företag i stark tillväxt. Efterfrågan från marknaden är stor och som ledande leverantör av komplexa peptider har företaget skapat sig en mycket attraktiv position på marknaden. Företaget har ca 1/3 av världmarknaden och har långsiktiga avtal med 15-20 av de största läkemedelsbolagen i världen. Ägarbilden är stabilt långsikt och framtiden ljus. I planen ligger budgeterat en rad spännande investeringsprojekt för fabriken i Limhamn och du kommer att ha mycket goda möjligheter att realisera dessa projekt. PolyPeptide erbjuder en öppen, välkomnande och familjär anda och de sätter stort värde i att investera i sina medarbetare och deras kompetens – något som visar sig i låg personalomsättning och hög trivsel. Du kommer att arbeta i en heterogen miljö där de anställda besitter stora kunskaper och ditt arbete bidrar till att rädda liv och att göra livet lättare för människor.

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar PolyPeptide med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Engineering Director”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!