27 juni, 2019 Tobias Lorentzon

Global Purchasing Manager till PolyPeptide i Malmö

The PolyPeptide Group is a contract manufacturing organization for peptides and peptide related molecules. A global presence throughout the world assures our clients a reliable supply with the necessary capacity for an uninterrupted service. The Group is one of the world’s largest independent contract manufacturers of therapeutic peptides for the cosmetic, pharmaceutical and veterinary markets employing more than 800 people in six manufacturing sites located in France, India, Belgium, Sweden and the USA. PolyPeptide Group is privately-held organization that manufactures over one third of all approved peptide drug substances accounting for over 25% of the sales of outsourced peptide therapeutics worldwide.

Vill du vara med och utveckla PolyPeptides inköp av direkt material?
I denna roll blir du en nyckelperson i att säkerställa rätt kvalitet, pris och leveranssäkerhet till den egna produktionen globalt. 

Arbetsuppgifter
PolyPeptide söker nu en Global Purchasing Manager för att ytterligare stärka organsitionen. I denna roll kommer du spela en avgörande roll i arbetet med att ständigt förbättra och utveckla inköpsarbetet med avseende på direkt material (primärt aminosyror). Ditt arbete lägger grunden för att sänka kostnader, sprida risker och säkerställa rätt kvalitet av inlevererat material. Du kommer att jobba i projektform i nära samarbete med leverantörer, kunder och interna intressenter som Produktion, R&D, Sälj/Marknad och Kvalitetsavdelningen. I ditt ansvar ingår bl a:

  • Förhandla och skriva avtal med leverantörer globalt
  • Utveckla och implementera strategier för din inköpskategori
  • Driva initiativ för kostnadsbesparingar
  • Kontinuerligt utveckla leverantörsbasen, d v s identifiera, utvärdera och kvalificera nya leverantörer, samt revidera och utveckla befintliga leverantörer
  • Bevaka leverantörsmarknaden i syfte att finna nya möjligheter

Du rapporterar till den globala inköpsdirektören och tjänsten är baserad i Limhamn. Antalet resdagar uppgår till ca 30-50 per år. 

Kvalifikationer
För att vinna förtroende och lyckas i tjänsten tror vi att det är avgörande med goda kunskaper i (organisk) kemi. Du har sannolikt en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen i kemi, i kombination med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Högst sannolikt jobbar du med inköpsrelaterad verksamhet idag, men du kan också sitta i en affärsutvecklande eller säljande funktion. Du har god förhandlingsvana och trivs i en affärsorienterad kontext. Vi ser gärna att du kommer från kemi- eller läkemedelsbranschen och har erfarenhet av att jobba i en hårt regulatoriskt styrd verksamhet, motsv. GMP. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning. 

Personliga egenskaper
Som person är du utpräglat samarbetsinriktad och har lätt för att bygga förtroende och relationer, både internt och externt. Du har starkt egendriv och i kombination med en analytisk förmåga, strategisk höjd och en känsla för affärer når du framgång. För att passa in på PolyPeptide underlättar en ödmjuk, pragmatisk och öppensinnig attityd där du gärna delar med dig av kunskaper och är nyfiken på att ta till dig nya.  

Varför PolyPeptide?
PolyPeptide är ett företag i stark tillväxt. Efterfrågan från marknaden är stor och som ledande leverantör av komplexa peptider har företaget skapat sig en mycket attraktiv position på marknaden. Företaget har ca 1/3 av världmarknaden och samarbetar med 15-20 av de största läkemedelsbolagen i världen. Ägarbilden är stabilt långsikt och framtiden ljus. PolyPeptide erbjuder en öppen, välkomnande och familjär anda och de sätter stort värde i att investera i sina medarbetare och deras kompetens – något som visar sig i låg personalomsättning och hög trivsel. Du kommer att arbeta i en heterogen miljö där de anställda besitter stora kunskaper och ditt arbete bidrar till att rädda liv och att göra livet lättare för människor.

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar PolyPeptide med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Global Purchasing Manager”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!