4 mars, 2020 Tobias Lorentzon

Inköpare till Kockumation i Malmö

Kockumation AB är globalt verksamt inom den marina marknaden med varv och redare som kunder samt med vissa produkter även inom industri. Företaget har 150 anställda med huvudkontor i Malmö och dotterföretag i Kina, Ryssland, Storbritannien, Filippinerna och Schweiz. Bolaget designar, producerar och marknadsför högkvalitativa system och nischprodukter baserat på kärnkompetenserna akustik, mekatronik, automation och IT. Kockum Sonics ingår tillsammans med Polarmarine och Texon Automation i företagsgruppen Kockumation AB. För mer information om företaget läs mer på: www.kockumation.com

 

Kockumation står inför en förändringsresa och är på väg in i nästa generations smarta och uppkopplade marina system och nu söker dig som vill bli en nyckelspelare i arbetet med att skapa en optimal försörjningskedja och ett effektivt flöde från leverantör till kund.   

Arbetsuppgifter
Som inköpare kommer du att arbeta brett med allt från övergripande planering för produktionen i Malmö, till inköp av material till densamma. Du koordinerar order, material, inleveranser och lagernivåer i syfte att säkerställa högsta leveransprecision i kundprojekten. Som verktyg för att stödja inköps- och materialplaneringen används affärssystemet Pyramid. Rollen innebär verkligen att vara spindeln i nätet, och du kommer att ha mycket kontakter internt med både säljavdelningen och teknikorganisationen, samt externt med leverantörer. För rätt person erbjuds goda möjligheter att forma tjänsten och ta större ansvar till att inkludera även t ex leverantörsutveckling, leverantörsförhandlingar och större projektinköp. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö och du rapporterar till chefen för Supply Chain. Enstaka tjänsteresor kan förekomma till leverantörer eller till den egna fabriken på Filippinerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet från en liknande roll, gärna i en verksamhet med egen konstruktion, produktion och lager. Du har lätt för att förstå tekniskt komplexa produkter och kan t ex läsa och förstå en konstruktionsritning. Du har god vana av att arbeta i affärssystem (erfarenhet av Pyramid är meriterande) och har ett utpräglat processtänkande. Goda kunskaper i engelska och svenska är en förutsättning.

Personliga egenskaper
Vi söker en genuin lagspelare som trivs att jobba tvärs över olika avdelningar. Du har lätt för att skapa struktur och är analytiskt stark. Med en pragmatisk inställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt kommer du långt på i Kockumation. Ibland får du vara beredd på att prioritera om och hitta nya vägar – med målet att skapa nöjda kunder. Du motiveras av att utveckla och förbättra befintliga arbetssätt och processer.

Kockumation erbjuder
Företaget är en ledande spelare på en internationell marknad med varumärken och produkter i teknisk framkant. Kockumation befinner sig i ett intressant skede med flera nya produkter på gång och de ser framtiden an med tillförsikt. Du kommer att arbeta i ett företag med en enorm samlad kompetens och där det finns utrymme att jobba fritt och kreativt. För rätt person kommer detta innebära stora möjligheter att påverka och göra skillnad och bidra till ett effektivt flöde från leverantör till kund. Du kommer att jobba nära spännande internationella projekt och det finns stora möjligheter att utveckla inköpsprocessen och leverantörsbasen. Kockumation kännetecknas av korta beslutsvägar där det är egna initiativ välkomnas och där idéer går att förverkliga.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Inköpare – Kockumation”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Kontakta oss!