25 juni, 2019 Tobias Lorentzon

Manufacturing Engineer till Bonesupport i Lund

BONESUPPORT är ett företag verksamt inom orthobiologics. Företaget utvecklar och kommersialiserar injicerbara biokeramiska bengraftsubstitut för behandling av hålrum i ben, baserat på den patenterade teknologiplattform CERAMENT. BONESUPPORTs produkter CERAMENT®|BONE VOID FILLER (BVF), CERAMENT®|G och CERAMENT® V riktar sig mot en användningsområden inom trauma, kronisk osteomyelit (beninfektion), revisionskirurgi (utbyte av ledprotes) och fotinfektioner på grund av diabetes.

Vill du utveckla produktionsprocesser och utrustning och skala upp en produktion för kommande högre volymer? Nu söker vi en ingenjör med passion för maskiner till ett bolag i stark tillväxt. 

Arbetsuppgifter
Bonesupport använder sig av en samarbetspartner i Polen för produktion och montering av egna produkter. Din primära uppgift blir att i nära samarbete med leverantören i Polen utveckla produktionsprocesser och utrustning. Nya medicintekniska direktiv och förutspådda högre volymer innebär högre krav på automatiseringsgrad, kvalitet och ”output”. Du kommer att ansvara för all utrustning hos leverantören i Polen (utrustningen ägs av Bonesupport) och du kommer att vara delaktig i att utveckla och handla upp ny produktionsutrustning. Validering av nya maskiner och omvalidering av befintliga maskiner kommer också vara ditt ansvar. Du kommer ha nästan daglig kontakt med leverantöreren i Polen och tjänsten innebär också mycket kontakter internt, med t ex R&D och Kvalitet. Du rapporterar till EVP Manufacturing & Supply och tjänsten är baserad i Lund. Resor till Polen förekommer emellanåt men det mesta löses via telefon och email. 

Kvalifikationer
För att lyckas i tjänsten tror vi att du har ett gediget tekniskt intresse, sannolikt i kombination med en ingenjörsexamen inom maskinteknik. Du har några års arbetslivserfarenhet från medincintekniska branschen eller från läkemedelsbranschen. Ett krav är att du har kännedom om validering av maskiner i en regulatoriskt hårt styrd verksamhet. Du kan självständigt driva ditt eget arbete och din erfarenhet från branschen tillsammans med ditt tekniska intresse skapar förutsättningar för att snabbt komma in i rollen. Körkort är en förutsättning, likaså goda kunskaper i engelska. 

Personliga egenskaper
Som person är du utpräglat noggrann och kvalitetsmedveten. Struktur ligger dig varmt om hjärtat och du förstår innebörden av och accepterar de regler och villkor som gäller inom den medicintekniska branschen (eller liknande). Förändringar och exempelvis validering av utrustning kräver sing gång, och därför tror vi att du är begåvad med en stor uthållighet och tålamod. Att jobba på Bonesupport kräver att man är villig att gå utanför sin befattningsbeskrivning, kavla upp ärmarna och samarbeta med kollegorna – något som vi hoppas du tycker är tilltalande. Samarbetsförmåga, prestigelöshet och en positiv attityd karaktäriserar din personlighet. 

Varför Bonesupport?
Bonesupport är ett förhållandevis ungt företag i stark tillväxt. Med unika produkter har man potential att bli ett ledande globalt företag inom sin nisch. Som del i tillväxtstrategin ligger en satsning på den amerikanska marknaden. Du kommer att få arbeta brett inom produktionsutveckling och få chansen att växa med uppgifter och ansvar. Eftersom rollen är ny finns stora möjligheter att själv påverka och sätta sin prägel. Du jobbar i en platt organisation utan hierarkier i det lilla företaget som är på väg mot sin nästa fas. På vägen kommer du att lära dig massor kring bland annat produkter som gör livet lättare för patienterna. Ägarbilden är stabil och framtiden ljus.   

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar Bonesupport med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Manufacturing Engineer”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. Intervjuer kommer att hållas under augusti månad.  

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!