21 januari, 2020 Tobias Lorentzon

Mekanikkonstruktör till Kockumation i Malmö

Kockumation AB är globalt verksamt inom den marina marknaden med varv och redare som kunder samt med vissa produkter även inom industri. Företaget har 150 anställda med huvudkontor i Malmö och dotterföretag i Kina, Ryssland, Storbritannien, Filippinerna och Schweiz. Bolaget designar, producerar och marknadsför högkvalitativa system och nischprodukter baserat på kärnkompetenserna akustik, mekatronik, automation och IT. Kockum Sonics ingår tillsammans med Polarmarine och Texon Automation i företagsgruppen Kockumation AB. För mer information om företaget läs mer på: www.kockumation.com

 

Kockumation är på väg in i nästa generations smarta och uppkopplade marina system och nu söker vi dig som vill vara med på denna resa och arbeta med mekanisk utveckling av både nya och befintliga produkter i absolut framkant, i en miljö som tillåter initiativtagande och kreativitet.   

Arbetsuppgifter
Som mekanikkonstruktör kommer du att arbeta med både ren kreativ nyutveckling av t ex akustikprodukter och spolkanoner, och produktvård av befintliga produkter inom området. CAD (Solid Works) blir det naturliga verktyget i tjänsten men du får också chansen att arbeta nära det egna labbet med tester och liknande. Det gör att du kan få omedelbar återkoppling på ditt arbete och du får chansen att varva arbete framför datorn med mer praktiskt inriktat arbete i labbet. Det finns ett större inslag av teknisk problemlösning och kreativitet i rollen. Du kommer att driva projekt ur en mekanisk synvinkel och emellanåt stöttar du de andra produktområdena inom Kockumation. I arbetet ingår också viss administration kopplat till systemadministration, klassningsarbete och dokumentation. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö och du rapporterar till chefen för R&D. Enstaka resor förekommer i tjänsten, bl a till Filippinerna där viss produktutveckling sker.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en ingenjörsexamen, helst Civ.ing., sannolikt med inriktning maskinteknik. Du har en gedigen och bred mekanisk bakgrund och har erfarenhet av att jobba innovativt med produktutveckling. Goda kunskaper i CAD och tillhörande PLM-system är en förutsättning för att lyckas i tjänsten, tillsammans med hög nivå i engelska språket. Ett mycket stort plus är erfarenhet av akustikprodukter. Även kunskaper om pneumatik är klart meriterande. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med koncept och idégenerering, och du kan förstå helheten med mekanik, el/automation och elektronik.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med en tydlig kreativ ådra och problemlösningsförmåga. Som person är du självgående, strukturerad och drivs av ordning och reda i dina projekt. Vi tror alltså att du har den lite ovanliga kombinationen av förmågan att organisera och skapa struktur, samt att vara flexibel, idérik och inte fastna i detaljer. Det krävs inom branschen ett visst mått av uthållighet och tålamod, men dina egenskaper som genomförare borgar för att du ror saker i hamn ändå. Det råder inte brist på idéer inom organisationen och du tilltalas av att utvärdera och förfina dessa idéer, oavsett om de kommer från dig eller någon annan. Tjänsten innebär en hel del samarbete med andra avdelningar och externa parter varför en utvecklad kommunikativ ådra underlättar.

Kockumation erbjuder
Kockumation står inför en spännande resa att gå från produktförsäljning till systemförsäljning. Företaget är en ledande spelare på en internationell marknad med varumärken och produkter i absolut teknisk framkant. Marknadspotentialen för företagets system är betydande. Kockumation befinner sig i ett intressant skede med flera nya produkter på gång och de ser framtiden an med tillförsikt. Du kommer att arbeta i ett företag med en enorm samlad kompetens och där det finns utrymme att jobba fritt och kreativt. För rätt person kommer detta innebära stora möjligheter att påverka och göra skillnad och bidra till nya och förbättrade produkter. Gillar du en fri och bred roll där du inte bara är en i mängden kommer detta vara jobbet för dig.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Mekanikkonstruktör – Kockumation”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Kontakta oss!