15 augusti, 2019 Tobias Lorentzon

Mekatronikingenjör till Nederman i Helsingborg

Nederman är en världsledande leverantör av produkter och system inom området miljöteknik med fokus på luftfiltrering, rening och återvinning. Våra lösningar bidrar till att minska miljöpåverkan från industriproduktion, skapa ren och säker arbetsmiljö samt öka produktionseffektivitet. Nedermans erbjudande omfattar allt från kompletta lösningar, installation, driftsättning, utbildning och service. Försäljning sker via dotterbolag samt distributörer i ett 50-tal länder. Utveckling och tillverkning sker vid egna anläggningar i 12 länder på 5 kontinenter. Koncernen är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap och har cirka 1900 anställda. Läs mer på nedermangroup.com.

Vill du jobba i ett globalt företag med produkter som bidrar till en mer hållbar värld och i en roll med stor frihet under ansvar där fantastiska möjligheter till karriärutveckling ges? 

Arbetsuppgifter
Som mekatronikingenjör kommer du att jobba brett med olika typer av produkter och projekt. Det kan handla om både ren nyutveckling av framtida produkter men också produktvård inom befintlig portfölj. Innehållet är varierat med t ex konstruktion, produktkvalitet och emellanåt projektledning. Ibland är det större projekt och ibland mindre. Du kommer att fungera som gränssnitt mellan olika avdelningar och jobbar när kollegor inom R&D, produktcentrat, Sälj/Marknad samt produktionen. Ditt ansvarsområde innefattar elektronik men även viss mekanik och du kommer t ex att rita scheman i CAD, designa kretskort, specificera komponenter och genomföra tester. Du kommer att arbeta strukturerat i projektform för att möta kraven inom tillverkning och kvalitet samt legala krav. 

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren mekatronikingenjör med ett genuint teknikintresse och en passion för utveckling av produkter. Sannolikt har du en högskoleingenjörsexamen (eller motsv.) inom mekatronik, maskin eller automation och minst fem års praktisk erfarenhet från industrin, med liknande arbetsuppgifter. Du har genomfört några kommersiella projekt som mekatronikingenjör i nära samarbete med elektronik- och styrsystemsutveckling. Du behärskar CAD och har god förståelse för både elektronik/(el) och mekanik. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Klart meriterande är om du har erfarenhet av att utveckla smarta uppkopplade produkter, samt har jobbat enligt en strukturerad produktuvecklingsmodell. 

Personliga egenskaper
Som person är du utpräglat nyfiken och förändringsinriktad. Du utmanar gärna det befintliga, tänker utanför boxen och har mod att driva dina idéer. Samtidigt som du är självständig och bra på att leda dig själv har du förmågan att samarbeta i team. Du värderar struktur, planering samt ordning och reda och du har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning. Du föredrar förändring framför förvaltning och variation framför rutin. Din nyfikenhet, kompetens, energi och passion bidrar till att skapa bra tekniska lösningar. 

Varför Nederman?
Vi erbjuder dig en utmanande tjänst i ett globalt, teknikdrivet och innovativt företag. Nederman står inför en mycket spännande framtid med nya produkter, digitalisering och kulturförändring. Du kommer att få vara med och skapa morgondagens Nederman med effektiv produktutveckling i enlighet med marknadens krav. Nederman har en mycket stark ställning på marknaden och kommer att fortsätta växa genom förvärv. Du kommer att arbeta med kompetenta och erfarna kollegor i en sammansvetsad grupp som leds av en chef med tydliga visioner för avdelningen, och som får människor att växa och gå utanför sin komfortzon. Det kommer finnas stora möjligheter att driva egna aktiviteter inom produktutveckling och att växa inom organisationen.  

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar Nederman med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Mekatronikingenjör”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. Intervjuer kommer att hållas under augusti månad.  

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!