12 februari, 2020 Tobias Lorentzon

Processingenjör med passion för automatisering till SWEP i Landskrona

SWEP är världsledande leverantör av kompaktlödda plattvärmeväxlare (BPHE:s). Dessa produkter används när värme behöver överföras effektivt inom luftkonditionering, kyla, värme och industriella applikationer. SWEP verkar nära sina kunder och finns representerat i mer än 50 länder. Företaget har egen säljkår i mer än 20 länder. Med högeffektiva fabriker i Sverige, USA, Malaysia, Slovakien samt Kina är det möjligt för SWEP att betjäna kunder globalt. Företaget är en del av globala Dover Corporation, noterat på New York Stock Exchange (NYSE), med en omsättning på flera miljarder dollar, en diversifierad tillverkare av en bred serie patenterade produkter och komponenter för industriell och kommersiell användning.

 

Vill du vara med och utveckla, optimera och automatisera SWEPs produktionslinjer? Till ett häftigt industriföretag i stark medvind söker vi nu en teknisk relationsbyggare.   

Arbetsuppgifter
Som processingenjör blir din främsta uppgift att utveckla och automatisera produktionslinjerna och tillhörande utrustning i syfte att reducera manuellt icke värdeskapande arbete och sträva mot en mer kostnadseffektiv tillverkning samt bättre maskinutnyttjande och arbetsmiljö. Automatisering och digitalisering är ett led i att arbeta med ständiga förbättringar för att vara konkurrenskraftiga på en global marknad. Initialt kommer du kartlägga och analysera nuvarande processer i syfte att finna förbättringspunkter för att därefter självständigt driva automatiseringsprojekt av olika slag i fabriken. En annan viktig uppgift blir att blicka framåt och vara delaktig i investeringsprojekt kopplat till ny utrustning och expansion av fabriken i Landskrona. Du jobbar ofta i projektform och kommer vara delaktig i både förstudier inför maskininköp och vid installation av densamma, samt hålla i utbildning av egen personal. Du jobbar nära det globala ingenjörsteamet, egna operatörer och underhållspersonal och kommer ha mycket kontakt med externa leverantörer. Du ingår i ett väl sammansvetsat team på ca tio personer och rapporterar till chefen för Process Engineering.  

Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet av processutveckling/förbättringsarbete inom industrin, med fokus på automatisering. Du har sannolikt en teknisk akademisk utbildning och kan beskrivas som en god mix av teori och praktik. Ett krav är att självständigt kunna driva tekniskt komplexa projekt som innebär mycket kontakter med både interna och externa parter. Helst bör du ha erfarenhet av att ha drivit robotprojekt samt förståelse för automation och industriell IT. Du har en god teknisk förståelse, men samtidigt innehåller tjänsten en hel del arbete bakom skrivbord varför du bör ha en analytisk förmåga och fallenhet för dokumentation. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Rollen som processingenjör på SWEP innebär mycket kontakter och interaktion med människor och därför tror vi att det underlättar om du är en utpräglad lagspelare som tycker om att bygga relationer med t ex operatörer, interna och externa tekniska specialister och underhållspersonal. Du förväntas ta för dig internt och din initiativförmåga innebär även att du kan driva projekt självständigt samt identifiera möjliga nya förbättringsprojekt. Du är trygg i dig själv, öppen, kommunikativ och lyssnande – vilket gör att du lätt får med dig omgivningen på dina idéer. Vi tror också att en förutsättning för att lyckas i rollen är en förmåga att strukturera och organisera ditt arbete. Du har ett stort engagemang och gillar teknik och kan anpassa dig till en föränderlig miljö där tempot kan vara högt och där prioriteringar ändras.

Kultur och ledarskap
Du kommer att jobba i en miljö som karaktäriseras av ett lättsamt klimat där skrattet alltid är nära, men aldrig på bekostnad av mål och prestation. Ambitionsnivån är hög och klimatet är öppet och prestigelöst. Tempot är emellanåt högt och ledtiderna till kunderna korta. Ledarskapet präglas mer av målstyrning än detaljstyrning, och det finns en nyfikenhet att prova nya saker i strävan att utvecklas och förbättra sig. Beslutsvägarna är korta vilket innebär att det finns stora möjligheter att genomföra saker, som leder till snabb feedback.

SWEP erbjuder
Det går bra för SWEP. Efterfrågan från marknaden är i det närmaste omättlig. Denna roll blir därför en viktig kugge i maskineriet för att leverera det marknaden efterfrågar, idag och i framtiden. Tjänsten innebär en fantastisk möjlighet att på lång sikt vara med och utveckla fabriken i Landskrona och dess processer. Fabriken står inför en rad intressanta investeringar och automatisering och du kommer få stora möjligheter att påverka din vardag. Ägarbilden är stabil och långsiktig och Dover kommer fortsätta att investera i ny teknik i fabriken i Landskrona. SWEP står för en sund personalpolitik vilket bl a avspeglar sig i låg sjukfrånvaro. Viljan att investera i sin personal är stor, både i form av utbildningar och möjligheter att utvecklas internt i nya roller.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Processingenjör – SWEP”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Kontakta oss!