4 oktober, 2019 Tobias Lorentzon

Processingenjör till Trioplast i Landskrona

Trioplastkoncernen är verksam inom områdena förpackningar och hygienfilmer och är en av de ledande leverantörerna i Europa. Det dominerade råmaterialet är polyeten och vi omsätter runt 4 500 MSEK. Vårt huvudkontor ligger i Smålandsstenar och vi har även produktion i övriga delar av Sverige, och utomlands. Internationellt finns vi via produktion eller säljbolag i Danmark, Frankrike, Finland, Storbritannien och Tyskland. Trioplast ägs av Altor Funds. Trioplast Landskrona AB tillhör affärsområde Consumer Packaging & Special Films Division, med systerfabrik i Frankrike. 

Tilltalas du av att arbeta med förändring och utveckling? Vill du jobba med miljömässigt hållbara produkter? I denna roll blir du en nyckelperson i arbetet med att skapa framtidens teknik och processer vid Trioplast fabrik i Landskrona. 

Arbetsuppgifter
Sedan Altor förvärvade Trioplast har en ambitiös strategi lanserats för att skapa förutsättningar för betydligt högre volymer. Som en av Europas ledande expert på polyetenbaserade lösningar arbetar man aktivt med innovation för att erbjuda kunderna värde- och resurseffektiva lösningar, bland annat genom användandet av förnyelsebar och återvunnen råvara.En spännande förändringsresa ligger framför företaget och åtskilliga miljoner kommer investeras. Som ett led i detta söker vi nu en processingenjör som kommer jobba med förbättringsarbete och utveckling av företagets produktionsprocesser. Ditt arbete omfattar alla produktionsavsnitt men fokus kommer ligga på extruderingen. Du kommer att jobba mycket i projektform i nära samarbete med t ex leverantörer och interna intressenter som Produktion, R&D, Underhåll och Kvalitetsavdelningen. Ditt ansvar kommer primärt att handla om följande tre områden:

  • Processoptimering och utveckling inom produktionen
  • Invesesteringar i maskiner och utrustning
  • Bidra till utveckling och optimering av TPM-arbetet

Du rapporterar till Fabrikschefen och tjänsten är baserad i Landskrona.

Kvalifikationer
Vi söker dig med åtminstone några års erfarenhet från en liknande tjänst där du har goda resultat från genomförda förbättringssprojekt i en produktion. Därtill har du en högskoleingenjörsexamen. Du har ett allmänt stort intresse för teknik och kan tillföra tekniska kunskaper på både teoretisk och praktisk nivå. Vi ser gärna att du kommer från en processindustri och har erfarenhet av att jobba i en verksamhet med höga krav på kvalitet och ett utpräglat LEAN-tänkande. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning. 

Varför Trioplast?
Trioplast har ett starkt fokus på hållbarhet och ligger i absolut framkant när det gäller att arbeta med återvunnen plast och plast baserad på förnybara råvaror. Omvärldens krav på plasten höjs allteftersom och Trioplast är väl positionerade på marknaden med flera nya och hållbara produkter på gång. Du kommer att få vara med på en fantastisk förändringsresa med en ny stark och långsiktig ägare i ryggen som inte drar sig för att investera i verksamheten. Målen och ambitionerna är höga. Detta är en tjänst som handlar om utveckling, inte förvaltning, och där kommer finnas goda chanser att genomföra förändringar med snabb return-on-investment.Stora investeringar ligger i planen för fabriken i Landskrona – något som du kommer bli högst delaktig i att realisera. För rätt person finns goda möjligheter att växa inom koncernen. 

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar Trioplast med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Processingenjör”. 

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!