21 mars, 2019 Tobias Lorentzon

Projektledare till Castellum med ansvar för E.ONs nya huvudkontor

Castellum är ett expansivt företag där nytänkande är en naturlig del av vardagen. Vi har bestämt oss för att ligga i framkant, så hos oss är du med och driver utvecklingen framåt. Du kommer att få folk att må bättre, trivas bättre och prestera bättre – och du kommer att få vara med och rita om kartan på hur en arbetsplats ska se ut och fungera. Vi är stolta över det som ”sitter i väggarna” hos oss, det som påverkar hur vi är mot kunder, mot varandra och mot omvärlden – Castellumandan. 

 

Castellum Öresund är inne i en mycket expansiv fas och besitter kanske regionens mest intressanta projektportfölj. Som exempel kan nämnas E.ONs nya huvudkontor, Domstolsverkets nya byggnad i Malmö och Greenhouse i Helsingborg.

Arbetsuppgifter
Som projektledare blir din uppgift att säkerställa ett framgångsrikt projektgenomförande i hela värdekedjan. Du har som byggherre ett helhetsansvar för nöjd kund, tid, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö i projektet. Du driver med byggherrens perspektiv allt från tidiga skeden, planering, projektering, uppstart, budget/kalkyl, upphandling och genomförande – från projektstart hela vägen fram till inflyttning och överlämning till förvaltningen. Du handlar upp entreprenader, konsulter och vid behov annan extern kompetens. I dina arbetsuppgifter ingår också att agera stöd till egna organisationen inom Castellum gällande t ex upphandlingsfrågor, projektering, kalkyl och tidiga skeden. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt och du arbetar nära egna uthyrare, projektutvecklare och förvaltare. Du rapporterar till projektutvecklingschefen.

Du kommer inledningsvis att få uppgiften att ansvara för E.ONs nya nordiska huvudkontor. Projektet befinner sig idag i projekteringsskedet och byggstart är planerad till Q3 2019, med inflyttning sent 2021. Projektets storlek uppskattas till ca 1,1 miljarder kronor och ambitionerna är mycket höga avseende energieffektivitet, hållbarhet, hälsa och säkerhet. Då detta är ett stort projekt jobbar du som naturlig ledare för Castellums projektteam. I mån av tid finns möjlighet att delta i tidiga skeden och annan utvecklingsverksamhet inom bolaget.

Din profil
För att kunna leda ett projekt i denna storleksordning och komplexitet tror vi att du är en senior projektledare med erfarenhet av större projekt. Du driver dina projekt med öppenhet och engagemang som ledord. Nyfikenhet och vilja att utveckla och utmana både sig själv och sina projekt är centrala när man skall leda utvecklingen. Sannolikt har du drivit komplicerade byggprojekt med hög installationstäthet och utmanande krav från kund. Dina byggtekniska kunskaper är gedigna men vi tror även att du har en stor fallenhet för affärsmässiga frågeställningar och ekonomi. Sannolikt har du en universitets- eller högskoleutbildning med fastighetsekonomisk eller byggteknisk inriktning. Meriterande är erfarenhet från byggherresidan.

För att lyckas i rollen tror vi att det är avgörande med en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Du håller en hög etisk profil och varken skjuter från höften eller rundar hörn. Du trivs i en samordnande roll som kräver social kompetens och där du får möjlighet att bygga relationer med inblandade parter. Som projektledare skapar du resultat och framdrift i projektet. Hög samarbetsförmåga, proaktivitet och affärssinne är andra egenskaper som är värdefulla. Du får gärna ta för dig inom organisationen och attribut som nyfiken och vetgirighet välkomnas.

Varför projektledare på Castellum?
Castellum är ett värdestyrt företag och fokus på Människan, Hållbarhet, Hälsa och Digital utveckling ligger oss mycket varmt om hjärtat. Vi söker dig som fullt ut delar dessa värderingar och vill vara med och driva utvecklingen framåt. Rollen som projektledare på Castellum innebär en fantastisk chans att få vara med och bidra till att förverkliga och utveckla södra Sveriges mest intressanta kommersiella projektportfölj. Det handlar om högprofilerade projekt i absoluta framkant miljö-, teknik-, design- och energimässigt. Du kommer att jobba med kompetenta kollegor och möjligheterna till personlig utveckling är stor.

Information och ansökan?
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken “Projektledare – Castellum”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

 

Kontakta oss!