14 maj, 2020 Tobias Lorentzon

Strategisk inköpare till QPharma i Malmö

QPharma AB ligger i Malmö där vi i närmare 50 år har utvecklat och tillverkat läkemedel på kontrakt till globala och lokala läkemedelsföretag inom en mängd olika terapiområden. Antalet anställda är drygt 200 personer. Nya produkter införs på QPharma antingen genom eget farmaceutiskt utvecklingsarbete eller genom tech-transfer av produkter. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

 

QPharma står inför en spännande förändringsresa inom Supply Chain och nu söker vi dig som vill bli en nyckelspelare i arbetet med att skapa en en inköpsfunktion och ett effektivt flöde från leverantör till kund.   

Arbetsuppgifter
QPharma söker nu en strategisk inköpare för att stärka organisationen med inköpskompetens. I denna roll kommer du att spela en avgörande roll i arbetet med att etablera en väl fungerande inköpsfunktion och ditt arbete lägger grunden för att sänka kostnader, sprida risker, öka leveranssäkerhet och säkerställa rätt kvalitet av inlevererat material. Som strategisk inköpare kommer du att få möjligheten att ta ett helhetsansvar för både direkt material, som råvaror och insatsvaror till läkemedelsproduktionen, och indirekt inköp i form av t ex transporter, tjänster, arbetskläder och liknande. Spännvidden är stor – från kemikalier till kontorsmöbler. Du kommer att jobba i nära samarbete med leverantörer och interna intressenter som Produktion, Logistik, R&D och Kvalitet. Du kommer även att bli en viktig kravställare då företaget uppgraderar från Movex till M3 affärssytem.

I ditt ansvar ingår bl a att:

  • Förhandla och skriva avtal med leverantörer globalt
  • Utveckla och implementera strategier för kategoristyrt inköpsarbete
  • Driva initiativ för kostnadsbesparingar och förbättringsarbete
  • Kontinuerligt utveckla leverantörsbasen, d v s identifiera, utvärdera och kvalificera nya leverantörer, samt revidera och utveckla befintliga leverantörer
  • Bevaka leverantörsmarknaden i syfte att finna nya möjligheter

Du rapporterar till Supply Chain Director och tjänsten är baserad i Malmö. Visst resande ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gedigen inköpserfarenhet och god förhandlingsvana. Sannolikt har du jobbat brett med inköpsfrågor och har erfarenhet av både direkt och indirekt inköp. Bakom dig har du ett flertal exempel på framgångsrika förhandlingar och klart meriterande är om du har varit med och byggt upp en inköpsfunktion tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i en regulatoriskt styrd verksamhet, motsv. GMP, med höga krav på kvalitet. Kunskaper i kemi kommer underlätta för dig, likaså erfarenhet av Movex eller M3 som affärssystem. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning

Personliga egenskaper
Som person är du genuint samarbetsinriktad och har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer, både internt och externt. I dig bor det en utpräglad avslutare som vill komma i mål med dina initiativ. Du är en strukturerad person som trivs när det är ordning och reda och du drivs framför allt av att åstadkomma struktur. Du motiveras av att utveckla befintliga arbetssätt och processer och har lätt för att se möjligheter till förbättringar. I förhandlingar värdesätter du långsiktiga partnerskap framför snabba affärer.

Varför QPharma?
QPharma är ett företag i stark tillväxt. Efterfrågan från marknaden är stor och som en av de ledande leverantörerna inom sitt område har företaget skapat sig en mycket attraktiv position på marknaden. Utvecklingspotentialen är stor och eftersom en renodlad inköpsfunktion saknats kommer det finnas goda möjligheter att snabbt åstadkomma besparingar och förbättringar i avtal och arbetssätt. Positionen är nyinrättad och du får stora möjligheter att vara med och påverka, forma och utveckla rollen. Till ditt stöd har du en närvarande chef med en tydlig vision kring Supply Chain-arbetet. Ägarbilden är stabilt långsikt och framtiden ljus.

Information och ansökan
I det här uppdraget samarbetar QPharma med Inopto. För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Strategisk inköpare – QPharma”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!