5 december, 2019 Tobias Lorentzon

Teamledare Underhåll till Kemira i Helsingborg (väteperoxidfabriken)

Kemira är ett globalt företag som tillhandahåller kemikalier och expertis till verksamheter runt om i världen. Vi vill vara våra kunders förstahandsval och skapa hållbart värde genom förbättrad produktkvalitet, bättre process och resurseffektivitet. Vi erbjuder en resultatorienterad samarbetskultur som ger dig möjlighet att driva excellens och innovation med stor inverkan på framtiden.

Vi söker dig som vill driva och utveckla det långsiktiga underhållsarbetet i Kemiras väteperoxidfabrik i Helsingborg. Fabriken är ensam i sitt slag i södra Sverige och du kommer få arbeta med teknik i framkant i en synnerligen avancerad process där du skapar förutsättningar för fabriksunderhåll av högsta klass. 

Arbetsuppgifter
Som Teamledare för underhåll kommer du ansvara för en mindre grupp bestående av mekaniker och el- och instrumenttekniker. Inom siten har Kemira valt att samarbeta med en extern partner gällande underhåll. Ditt ansvar blir att tillsammans med resurser från denna partner, och resurser från den egna organisationen, planera underhåll och revisioner för ditt ansvarsområde. 

Du kommer att jobba långsiktigt med att skapa en stabil underhållsplan och planera aktiviteter med hjälp av en femårsplan. Samtidigt jobbar du med uppgifter av mer kortsiktig karaktär, som daglig ledning och coaching av personal och planering av beläggning av egna och outsourcade resurser. Målet är givetvis att hålla det avhjälpande underhållet på ett minimum och fokus ligger på förebyggande åtgärder. I ditt ansvar ligger också fabrikens investeringar och tekniska projekt kopplat till processutrustning och fastighet. Ditt primära uppdrag ligger i att utveckla rutiner, arbetssätt, processer och relationer för underhållsarbetet. Inom siten har vi andra underhållsfunktioner som du kommer att samarbeta med och tillsammans utveckla Kemiras metoder och best practice.

Kvalifikationer
Vi söker en tekniskt orienterad ledare med erfarenhet av att leda en underhållsavdelning. Din tekniska bredd gör att du har lätt för att förstå områden som mekanik, el och automation. För ventilation, sprinkler och närliggande områden för fastigheten kräver rollen beställarkompetens. Du är en typisk förändringsledare som söker utveckling snarare än förvaltning. Utöver goda ledaregenskaper har du vana av att driva tekniska projekt. Klart meriterande är om du har erfarenhet av underhållsarbete i en processindustri, och en förståelse för en 24/7-verksamhet. Du behärskar vårt koncernspråk engelska och talar och skriver svenska mycket bra. Kunskaper i SAP är meriterande. 

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken och lyhörd. Du har en prestigelös och jordnära attityd och du drivs av enkelhet, struktur och att få saker att fungera. Ditt ledarskap bygger på tydlighet, relationsskapande, professionalism och pragmatism. 

Kemira erbjuder
Det går bra för Kemira! Behovet från marknaden är stort och efterfrågan på väteperoxid ökar. Du kommer att arbeta i en förhållandevis ny fabrik med väl underhållen processutrustning och till ditt förfogande har du kollegor med hög kompetensnivå. Framtiden för fabriken är ljus och man kommer fortsätta satsa på verksamheten med kommande tekniska investeringsprojekt. Detta innebär en stor möjlighet att sätta sin prägel och bygga upp och utveckla ett väl fungerande underhållsarbete. 

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Teamledare UH – Kemira”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.  

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!