29 oktober, 2019 Tobias Lorentzon

Teknisk projektingenjör till Kockumation i Malmö

Kockumation AB är globalt verksamt inom den marina marknaden med varv och redare som kunder samt med vissa produkter även inom industri. Företaget har 150 anställda med huvudkontor i Malmö och dotterföretag i Kina, Ryssland, Storbritannien, Filippinerna och Schweiz. Bolaget designar, producerar och marknadsför högkvalitativa system och nischprodukter baserat på kärnkompetenserna akustik, mekatronik, automation och IT. Kockum Sonics ingår tillsammans med Polarmarine och Texon Automation i företagsgruppen Kockumation AB. För mer information om företaget läs mer på: www.kockumation.com

Kockumation är på väg in i nästa generations smarta och uppkopplade marina system och nu söker vi dig som vill arbeta med teknik i framkant i en utvecklande och teknisk roll nära både egna R&D-avdelningen och företagets kunder.   

Arbetsuppgifter
Som Teknisk projektingenjör kommer du jobba brett med företagets marina produkter, men med primärt fokus på automationssystemen (t ex ShipMaster och LevelMaster). Tjänsten innebär t ex att du kommer att ta hand om den tekniska delen av kundleveranser såsom att jobba med att förse kunder och partners med teknisk support och lösningsalternativ, genomföra serviceåtaganden och igångkörning på plats hos kund, samt lösa problem av mer akut karaktär. I möjligaste mån löser man problem på distans med hjälp av uppkopplad teknik. Problem som kan uppstå kan vara både mekaniskt, el, tryck/flöde och mjukvarumässigt relaterade. Jobbet innebär en mix av resor till kund och tid på hemmaplan men emellanåt kan det gå ett halvår mellan resorna. På kontoret kommer du att fungera som tekniskt bollplank till både R&D- och monteringsavdelningen, som du stöttar i konfigurationer av såväl hårdvara som mjukvara och dokumentation. Du kommer att jobba nära de egna säljarna som lämnar över projekten till teknikavdelningen och du ingår i en grupp om fyra personer. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö och du rapporterar till Global Supply Chain Manager.  Resor förekommer i tjänsten och uppskattas till ca 60 dagar/år. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint tekniskt intresse. Du har ett praktiskt handlag och en bred teknisk profil, gärna med förståelse för elkonstruktion eller automation, pneumatik eller hydraulik. Bakgrund från någotdera av ovan nämnda område kombinerat med viljan och nyfikenheten att breddas inom de övriga fyller kvalifikationskraven väl. Erfarenhet som uppstartsingenjör eller servicetekniker värderas högt. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du en självständig problemlösare som tar dig fram även när utmaningar uppstår ute hos kund. Att lösa saker på egen hand är något du är van vid men du har inga problem att be andra om hjälp eller samarbeta med personer i olika konstellationer av grupper. Som spindeln i nätet förväntas du följa upp, skaffa information och kommunicera till övriga inblandade i projekten. Att ta ägarskap kommer naturligt för dig och du känner dig bekväm med att prioritera, koordinera och få saker att hända. Du har en nyfikenhet och en vilja att sätta dig in i ny teknik och kan växla mellan resor och längre tid hemma. 

Kockumation erbjuder
Kockumation står inför en spännande resa att gå från produktförsäljning till systemförsäljning. Marknadspotentialen för företagets system är betydande och du kommer att arbeta i ett företag med en enorm samlad kompetens. Kockumation är en ledande spelare på en internationell marknad med varumärken och produkter i absolut teknisk framkant. För rätt person kommer detta innebära stora möjligheter att påverka och göra skillnad och bidra till nöjda kunder. Gillar du en fri roll, stora maskiner och kollegor med brinnande tekniskt intresse kommer detta vara arbetsplatsen för dig. 

Kockumation erbjuder
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Teknisk projektingenjör – Kockumation”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. 

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!