8 april, 2019 Tobias Lorentzon

Teknisk specialist (lödning) till SWEP i Landskrona

SWEP är världsledande leverantör av kompaktlödda plattvärmeväxlare (BPHE:s). Dessa produkter används när värme behöver överföras effektivt inom luftkonditionering, kyla, värme och industriella applikationer. SWEP verkar nära sina kunder och finns representerat i mer än 50 länder. Företaget har egen säljkår i mer än 20 länder. Med högeffektiva fabriker i Sverige, USA, Malaysia, Slovakien samt Kina är det möjligt för SWEP att betjäna kunder globalt. Företaget är en del av globala Dover Corporation, noterat på New York Stock Exchange (NYSE), med en omsättning på flera miljarder dollar, en diversifierad tillverkare av en bred serie patenterade produkter och komponenter för industriell och kommersiell användning.

  

Vill du arbeta i en nyckelroll med en av SWEPs kärnprocesser där du får chans att gå på djupet i den absolut senaste tekniken inom lödning? Till ett häftigt industriföretag i stark medvind söker vi nu en samarbetsinriktad ingenjör med passion för teknik och material.   

Arbetsuppgifter
Som specialist inom lödning kommer du primärt att jobba med utveckling av processen för lödning av plattvärmeväxlare, men ditt arbete täcker också andra metoder för sammanfogning av material, som t ex svetsning, limning, bultning och nitning.  Du kommer att arbeta med framtidens processer och söka nya teknologier men du kommer också jobba med ständiga förbättringar av befintliga processer och utrustning. Du kommer att utveckla, testa och verifiera nya teknologier och du kommer att vara med vid implementering och investeringar i ny teknik, som t ex nya ugnar vid fabriken i Landskrona. Tanken är att du på sikt skall bli en av dem man vänder sig till internt i frågor om lödning. I detta ingår också support till och utbildning av kollegor inom ditt kompetensområde. Detta sammantaget gör att du kommer bygga ett stort nätverk både internt och externt av kollegor och leverantörer. Du ingår i en mycket kompetent grupp specialister och arbetar nära det globala ingenjörsteamet där du bl a bidrar med din kompetens i olika forum. Du rapporterar till chefen för Process Engineering.

Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet från en liknande position där du jobbat med t ex lödning, svetsning eller annan teknik för sammanfogning av material. Du har sannolikt en civil- eller högskoleingenjörsexamen och ett stort intresse för teknik i allmänhet, och tillverkningstekniker i synnerhet. Vi letar efter dig som vill fördjupa dig inom tekniken och som ser dig själv som specialist, snarare än som projektledare eller chef. Kunskaper om material (metaller) är klart meriterande, likaså kännedom om ugnsteknik och värmebehandling. Även om du kommer vara ute mycket i fabriksmiljö så innehåller tjänsten en hel del arbete bakom skrivbord varför du bör ha en analytisk förmåga och administrativa vana av att t ex skriva rapporter och dokumentera ditt arbete. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med intresse av att gå på djupet i ett område. Du trivs med att förkovra dig och att söka nya kunskaper och har en stark nyfikenhet att utforska nya teknologier. Även om du kommer att grotta ned dig i teknik, ställs samtidigt krav på samarbete och att dela kunskaper och därför tror vi att du trivs med att arbeta tillsammans med människor och har en social ådra. Du är utpräglat strukturerad och metodisk och kan planera ditt eget arbete. I den här rollen tror vi att det är viktigt att du är trygg i dig själv och kan stå upp för dina kunskaper och idéer.

Kultur och ledarskap
Du kommer att jobba i en miljö som karaktäriseras av ett lättsamt klimat där skrattet alltid är nära, men aldrig på bekostnad av mål och prestation. Ambitionsnivån är hög och klimatet är öppet och prestigelöst. Tempot är emellanåt högt och ledtiderna till kunderna korta. Ledarskapet präglas mer av målstyrning än detaljstyrning, och det finns en nyfikenhet att prova nya saker i strävan att utvecklas och förbättra sig. Beslutsvägarna är korta vilket innebär att det finns stora möjligheter att genomföra saker, som leder till snabb feedback. Du ingår i en heterogen grupp med självgående individer och god stämning i.

SWEP erbjuder
Det går bra för SWEP. Efterfrågan från marknaden är i det närmaste omättlig. I den här rollen kommer du få chans att bli guru inom en enormt komplex process som är en av SWEPs kärnprocesser och absoluta konkurrensfördelar. Det finns goda chanser att successivt växa in i rollen och du kommer få kollegor som bollplank med en imponerande kunskapsbank inom lödning. Rollen innebär en fantastisk möjlighet att på lång sikt vara med och utveckla fabriken i Landskrona och dess teknik. Fabriken står inför en rad intressanta investeringar där nya ugnar är ett av projekten. Ägarbilden är stabil och långsiktig och Dover kommer fortsätta att investera i teknik i absolut framkant i fabriken i Landskrona. SWEP står för en sund personalpolitik vilket bl a avspeglar sig i låg sjukfrånvaro. Viljan att investera i sin personal är stor, både i form av utbildningar och möjligheter att utvecklas internt i nya roller.

Information och ansökan
För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Teknisk specialist – lödning”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss!